Vincent Lammens

Terug

Jederu cloud review

2020/04/26

Ongeveer een week geleden kondigde een kennis van me aan dat hij een cloud-service ging starten, welke gericht was op hobbyisten. Ik mocht het dan ook al wat eerder uit proberen, dus leek het mij een goed idee om hem wat te steunen met een review.

Containers als vps

Jederu’s cloud service is een dienst die docker-containers als een vps aanbied, dit is zeer gunstig, omdat ze ervoor zorgen dat je snel aan de slag kan met je idee. Ook krijg je enkel de poorten die je nodig hebt, met poort 22 voor ssh er standaard bij. Dit maakt het out-of-the-box wat veiliger (je hoeft geen firewall te installeren), maar heeft wel een nadeel: poorten worden gemapt aan een random poort op de host-server. Hiervoor is er wel een proxy-dienst inbegrepen, waardoor je hier eigenlijk minimale last van ondervind.

De performance

De performance op de kleinste container is beperkt tot 0.25 cpu, en 256mb ram. Dit lijkt weinig, maar is ruim voldoende aangezien het gaat om docker container. Ik ondervond ook geen echte slowdowns bij het installeren van een LAMP stack.

De images.

Op het moment van testen waren er 3 images: Ubuntu 18.04, Debian 10 en een NodeJS image, al is Jens er wel bezig aan images zoals een LAMP server. Op de Ubuntu/Debian images kan je uiteraard installeren wat je wilt.

Conclusie

Als je opzoek bent voor een hobby-servertje, Ideaal voor het hosten van een kleine website of wat software-bots. Ik raad het je zeker aan omdat bijna alle features die door mij en andere gebruikers gevraagd zijn geïmplementeerd worden, of op de planning staan om erin te komen.

Bezoek Jederu Cloud